Oplevelser i Zagreb

Zagreb byder på oplevelser for enhver smag. Det kan være besøg i de flotte parker og naturområder, byvandring med besøg i den nye eller den gamle bydel, eller det kan være oplevelser med mulighed for at mærke den kroatiske nationalfølelse og folkesjæl. Uanset om du rejser alene, med en ægtefælle eller kæreste, eller om I er afsted som familie, er der masser af oplevelser i Zagreb at vælge imellem hele året rundt. Guiden til oplevelser i Zagreb er produceret i samarbejde med Henrik Andersen fra Gaveinspiration – gaver til enhver anledning. Hvis du mangler inspiration til din næste gave så besøg gaveinspiration.dk og få hundredevis af gode ideer.

Byvandring med lokal guide

En byvandring er én af de bedste oplevelser i Zagreb til at få et indtryk af Kroatiens forhistorie. Hovedstaden er opdelt i hhv. den nye og den gamle bydel. I højsommeren arrangeres der mange byvandringer både dagtimerne og om aftenen, hvor der kan vælges ture, der passer i længde og tidsomfang. Dette er en ideel måde at få et indtryk af hovedstadens størrelse og sjæl. Guiderne taler engelsk, og I kan vælge en rute, som matcher jeres præferencer. Det kan være, I gerne vil have viden om arkitekturen, de historiske bygninger eller besøge byens grønne oaser. Én af de helt store fordele ved at blive vist rundt af en lokal guide er, at I kan få gode informationer om steder, tavernaer eller markeder, som I med fordel kan besøge. Denne lokalviden kan være med til at berige jeres ophold i Zagreb.

Zagreb City Tour (byrundvisning i panoramabus)

Vil I have indtryk af de mange oplevelser i Zagreb ud fra et større perspektiv, er byrundvisning fra bus et ideelt valg. Dette kan være den børnevenlige turoplevelse, da I vil blive transporteret rundt i en charmerende dobbeltdækkerbus. Zagreb City Tour er et fleksibelt koncept, hvor I kan hoppe ombord på bussen på mange tidspunkter af dagen. I bussen finder I høretelefoner, hvor I kan vælge mellem 10 forskellige sprog til at blive vist rundt på. Det er op til jer, om I blot ønsker at nyde en afslappende tur i de historiske og smukke omgivelser i Zagreb, eller om I vil have detaljerede informationer om de mange mindesmærker og bygninger, som I kører forbi. Rundvisningen kan være den adspredende oplevelse på en formiddag eller en eftermiddag. Billetterne til bussen kan blandt andet købes på hovedbanegården samt turistkontoret i hovedstaden. Rundturen varer cirka 1 time.

Tur med verdens korteste kabelbane

Der er mulighed for at få underholdning med én af de mest ikoniske oplevelser i Zagreb, der vil tiltrække både børn og voksne – kabelbanen. Den kendte kabelbane i Zagreb er verdens korteste og går fra Tomic Street til den gamle bydel, Gradec. En tur på i alt 66m, der varer cirka 1 minut. Fra toppen er der en storslået udsigt over det meste af hovedstaden. Herfra kan de smukke og historiske bygninger ses med deres imponerende tårne. Fra Gradec er der mulighed for at tage på gåture ned langs de mange sidegader. I kan besøge nogle af de populære museer og bygninger i byen, som alle kan nås til fods. Det kan f.eks. være Sankt Markus Kirken eller ”Museet for naiv kunst”. Dette museum vil få smilet frem hos både unge og ældre. Det indeholder værker, som er skabt med humor og lette, sarkastiske penselstrøg.

Det Tekniske Museum

Kroatiens hovedstad har mange museer med forskellige udgangspunkter og tematikker. Vil du give dine børn fascinerende oplevelser i Zagreb, er byens tekniske museum det helt rette valg. Her kan der ses motorer i alle størrelser og afskygninger. Og børn samt voksne med fascination for køretøjer kan gå på opdagelse iblandt biler, fly, industrimaskiner, brandbiler, ubåde og rumfartsmaskiner. På en overskyet dag er dette sted den perfekte oplevelse, hvor der kan bruges timer på at iagttage de storslåede maskiner. Der opkræves en lille entré for voksne.

Zagreb Katedral – Domkirken

Enhver storby med respekt for sig selv har en domkirke, som er et kulturhistorisk mindesmærke for byen. Oplevelser i Zagreb spænder over alt fra rundture over museer til parker og kirker. Domkirken i Zagreb er den højeste bygning i hele Kroatien. Igennem de seneste 20 år har den gennemgået omfattende og krævende restaureringsprojekter. Det er en kompliceret og fortløbende proces at vedligeholde en bygning, som blev opført for flere hundrede år siden. Midt i hvælvingerne i kirken ses prægtige lamper. Disse blev foræret af et casino i Las Vegas tilbage i år 2000. På dette tidspunkt var den kroatiske hovedstad i økonomiske vanskeligheder og modtog lamperne som en donation.

Oplev folkestemningen på Dolac markedet

Det populære og pulserende marked i hjertet af hovedstaden er på én og samme tid både en handelsplads, en seværdighed og ikke mindst en oplevelse. Det kommer an på, hvad du kommer der for. Der er rig mulighed for at handle frisk frugt og grønt til de billigste priser. Råvarerne er økologiske og bliver transporteret til markedet af lokale, som har salg fra deres boder som primær indtægtskilde. Udover at kunne erhverve de lækreste og saftigste frugter er Dolac markedet én af de mest populære oplevelser i Zagreb blandt turister. De lokale kommer her både for at handle men i lige så høj grad for at være sociale. Her snakkes, diskuteres, drikkes kaffe og pruttes om priserne. Markedet har åbent fra 07.00-14.00 hver dag i højsæsonen om sommeren.

Tkalciceva Ulica

Midt imellem Zagrebs nye og gamle bydel findes den gade, der af de lokale regnes for at være den hyggeligste i hele byen – Tkalciceva Ulica. Her er der rig mulighed for at opleve de kulturhistoriske rødder og den kroatiske folkesjæl. Gaden er bygget op af en masse små huse, som ligger side om side på skråninger. Facaderne har igennem de seneste 20 år gennemgået forskønnelser men bærer fortsat en autentisk stemning i dag. Er I på ferie som familie, vil denne gade være et godt sted at besøge. Børnene kan lege i rolige omgivelser, mens de voksne kan slappe af på nogle af de mange små lokale beværtninger. Her kan der f.eks. nydes ”rakija”, der er kroatisk brændevin, som fremstilles i forskellige smagsvarianter.    Fra Tkalciceva Ulica er der gåafstand til mange andre oplevelser i Zagreb. Det kan være ”Den Grønne Hestesko”, som er hovedstadens parkanlæg, der byder på mere end 10.000 forskellige plantearter.