Zagreb

Går du og drømmer om at besøge den smukke, kroatiske hovedstad, men uden at vide, hvor du skal starte og slutte? Så er du kommet til det rette sted. Hos Zagreb.dk kan du finde inspiration, guides samt tips og tricks til din rejse til den oversete, men besøgsværdige by, Zagreb.

God fornøjelse!

Kort intro til Zagreb

Leder du efter varme briser, historiske bygninger, spændende historie og smukke blomster – så er Zagreb det helt rigtige valg for dig. Med en kort flyvetur på godt et par timer ligger Kroatiens smukke hovedstad ikke længere væk end en dejlig weekendtur som et afbræk fra hverdagen. Zagreb er for mange en uset perle, som få danskere har besøgt. Når du læser denne rejsebeskrivelse vil du formentligt undre dig over det.

Bydele i Zagreb

Zagreb er befolkningsmæssigt ca. på størrelse med København. Det betyder, at du kan gå rundt til de fleste seværdigheder i byen, det samme gælder de to bydele, som Zagreb er delt op i.

Den ene bydel er kaldet Gornji Grad og er den øvre bydel. Her kan du i høj grad udforske de interessante, historiske bygninger.

Den anden bydel er kaldet Donji Grad og er den nedre bydel. Denne bydel byder i høj grad op til sightseeing i form af cafeer, butikker og museer.

Byen har altså en masse at byde på, ligegyldigt hvilken bydel du begiver dig ud i.

Find et billigt hotel

Der er ingen grund til at betale overpris for dit hotel, derfor har vi her samlet nogle bud på, hvordan du finder et billigt hotel i alt fra 3 til 5 stjerner, samt specifikke hoteller der kunne være en mulighed.

For at finde et billigt hotel i Zagreb kan det være en god idé at bruge en af de mange søgemaskiner på internettet. På den måde kan du sammenligne priserne alt efter hotelstandard, beliggenhed og faciliteter. Så er du sikker på at booke et hotel, som lever op til dine krav og standarder – endda uden at betale overpris.

Eksempler på lavprisovernatning:

Følgende overnatningssteder er 2 stjernede, men med de nødvendige faciliteter for en miniferie.

Apartments Lucky Place

Placering: Den nedre bydel

Afstand fra centrum: 1100 m

De mest populære faciliteter: Familieværelser, Wi-Fi, parkering, varme, køkken, badeværelse, aircondition

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 200,- på dobbeltværelse.

Hotel Fala

Placering: Zagreb

Afstand fra centrum: 2200 m

De mest populære faciliteter: Lufthavnstransport, familieværelser, Wi-Fi, bar, mulighed for morgenmad

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 300,- på dobbeltværelse.

Eksempler på 3-stjernede hoteller:

Følgende hoteller er af en mellemstandard, med de vigtigste fornødenheder til en miniferie.

Art Hotel Like

Placering: Centrum

Afstand fra centrum: 0 m

De mest populære faciliteter: Familieværelser, Wi-Fi, parkering, bar, morgenmad inkluderet

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 550,- på dobbeltværelse.

Hotel Jadran

Placering: Centrum

Afstand fra centrum: 0 m

De mest populære faciliteter: Wi-Fi, restaurant, privat parkering, mulighed for morgenmad

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 550,- på dobbeltværelse

Eksempler på 4-stjernede hoteller:

Følgende hoteller er af en god standard, med mere end de vigtigste fornødenheder til en miniferie.

Hotel President

Placering: Den øvre bydel

Afstand fra centrum: 1400 m

De mest populære faciliteter: Lufthavnstransport, familieværelser, Wi-Fi, restaurant, bar, mulighed for morgenmad

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 600,- på dobbeltværelse.

Timeout Heritage Hotel Zagreb

Placering: Den nedre bydel

Afstand fra centrum: 300 m

De mest populære faciliteter: Lufthavnstransport, Wi-Fi, restaurant, bar, morgenmad inkluderet

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 550,- på dobbeltværelse.

Eksempler på 5-stjernede hoteller:

Følgende hoteller er af den højeste standard, her er mere, end alt hvad man behøver på en miniferie.

Sheraton Zagreb Hotel

Placering: Den nedre bydel

Afstand fra centrum: 850 m

De mest populære faciliteter: Swimmingpool, Wi-Fi, restaurant, bar, mulighed for morgenmad.

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 1000,- på dobbeltværelse.

Esplanade Zagreb Hotel

Placering: Den nedre bydel

Afstand fra centrum: 900 m

De mest populære faciliteter: Wi-Fi, privat parkering, roomservice, bar, mulighed for morgenmad

Pris pr. nat for 2 pers.: Ca. 800,- på dobbeltværelse.

Der er altså rigtig mange muligheder, når det kommer til overnatning og indkvartering i Zagreb. Generelt er Zagreb en forholdsvis billig by at bo i, set i forhold til andre hovedstæder og storbyer. Så ligegyldigt om du vil indkvarteres i en tostjernet lejlighed eller på et femstjernet hotel, så kan du med garanti finde et skønt sted, der lever op til dine krav og forventninger.

Sådan finder du billige flybilletter til Zagreb

Hvis du vælger at flyve til Zagreb, må du se langt efter direkte fly fra andre danske byer end København. Kastrup Lufthavn er nemlig den eneste i Danmark, som flyver direkte dertil. Du kan bl.a. benytte Rejsetilbud.dk til at finde gode tilbud på dine rejser til Zagreb.

Fra Københavns Lufthavn

Fra Københavns Lufthavn (Kastrup Lufthavn) kan du dagligt flyve mellem den danske hovedstad og den kroatiske hovedstad.

Flyvningerne foretages i høj grad af selvskabet Croatia, mens SAS og Norwegian også træffes at have direkte ruter.

Priserne svinger meget fra dag til dag og måned til måned. For at finde de billigste billetter kan du bruge online søgemaskiner, som hjælper dig med at finde de billigste billetter. Brug eksempelvis Google Fligths eller Momondo.

Fra Billund Lufthavn

Fra Billund Lufthavn kan du ikke komme direkte til Zagreb, men du kan nemt finde flybilletter med en enkelt mellemlanding.

Du kan blandt andet flyve over København, Frankfurt eller Amsterdam, hvor der herfra ofte går fly til Zagreb.

Priserne svinger meget fra dag til dag og måned til måned. For at finde de billigste billetter kan du bruge online søgemaskiner, som hjælper dig med at finde de billigste billetter. Brug eksempelvis Google Fligths eller Momondo.

Fra Aalborg Lufthavn

Fra Aalborg Lufthavn kan du ikke komme direkte til Zagreb, men du kan nemt finde flybilletter med en enkelt mellemlanding.

Du kan blandt andet flyve over København, hvor der herfra ofte går fly til Zagreb.

Priserne svinger meget fra dag til dag og måned til måned. For at finde de billigste billetter kan du bruge online søgemaskiner, som hjælper dig med at finde de billigste billetter. Brug eksempelvis Google Fligths eller Momondo.

Fra Aarhus Lufthavn

Fra Aarhus Lufthavn kan du ikke komme direkte til Zagreb, men du kan nemt finde flybilletter med en enkelt mellemlanding.

Priserne svinger meget fra dag til dag og måned til måned. For at finde de billigste billetter kan du bruge online søgemaskiner, som hjælper dig med at finde de billigste billetter. Brug eksempelvis Google Fligths eller Momondo.

Hvornår er det bedst at rejse til Zagreb?

Zagreb ligger trygt placeret midt i Kroatiens fastland, i den sydøstlige del af Europa – geografisk på linje med Milano i Italien og Lyon i Frankrig. Vejret er varmt om sommeren og koldt om vinteren.

De fleste foretrækker nok at besøge Sydeuropa, mens der er lunt vejr, dette anbefales også i Zagreb – så behøver du nemlig ikke at sætte begrænsninger i forhold til oplevelserne og seværdighederne, som du ønsker at se. I de luneste måder i Zagreb vil du opleve flere turister end om vinteren. Om vinteren vil du kunne opleve lukkede eller begrænsede mængder seværdigheder.

Det bedste tidspunkt at rejse til Zagreb er således fra maj til september måned. Her svinger temperaturene typisk mellem 20-21 grader i maj og september, mens der i sommermånederne, juni, juli og august, kan blive over 30 grader.

Da Zagreb er beliggende langt fra kysten og havet, kan der i de varmeste måneder føles varmere end der egentligtalt er.

I efterårs- og vintermånederne er der i Zagreb køligt. I oktober kan der stadig være varme tilbage, og således er temperaturen omkring de 15-17 grader – en efterårsferie til Zagreb kan altså også gå an. Når kalenderen nærmer sig november er temperaturen gennemsnitligt nede omkring de 10 grader, mens der i december, januar og februar kan være en temperatur helt nede omkring frysepunktet. I marts begynder der så småt at blive forår i Zagreb.

Seværdigheder i Zagreb

Der er en masse interessante ting og seværdigheder at give sig i kast med, i Zagreb. Nedenfor har vi samlet en liste over de mest populære og besøgsværdige steder i hovedstaden.

Læs mere i vores specifikke artikel om seværdighederne i Zagreb >>

Læs kun om museer i vores specifikke artikel om museer i Zagreb >>

The Museum of Broken relationships

Et sjovt, spændende og anderledes museum, der er dedikeret til kærlighedsforhold, som er gået i vasken.

St. Mark’s Church

Denne kirke er en af de ældste bygninger i Zagreb. Bygningen kan kendes på sit fascinerende tag i forskellige farver, nærmere betragtet; Kroatiens nationalfarver – rød, blå og hvid.

Cathedral of Zagreb

Denne kirke er romersk-katolsk. Dertil er det med sine to store spir Zagrebs højeste bygning.

Ban Josip Jelacic Square

Dette torv er Zagrebs hovedgade samt en af de mest centrale gader. Det tog over 100 år at anlægge denne gade, hvor der desuden findes en statue af folkehelten Josip Jelacic, som gaden er opkaldt efter.

Maksimir Park

Denne park er en af de ældste i verden og dén ældste i Sydøsteuropa. I parken er der mange forskellige planter og dyrearter, som nyder godt af det grønne areal midt i storbyen. Parken dækker over en zoo, som blot er en lille del af det store grønne areal.

Mesnica NENO

Dette er et marked, som man kender det fra blandt andet USA, nemlig et Farmer’s Market. Her sælges der i høj grad kød i lange baner. Udover kød finder du friske råvarer som frugt og grønt.

Lotrscak Tower

Dette tårn ligger i den gamle bydel i Zagreb. Dermed er tårnet af en ældre dato. Mere specifikt er tårnet fra midten af det 13. århundrede. Formålet med tårnet var at kunne holde øje med den sydlige indgang til byen, således at ingen fjender og uvelkomne kunne trænge ind på borgerne territorium.

Medvednica

Hvis du trænger til et afbræk fra butikker, museer og gamle bygninger, så kan en tur til bjerget Medvednica anbefales. Bjerget ligger blot 35 minutters kørsel fra Zagreb centrum. Toppunktet på bjerget er 1035 meter højt og topper smukt den frodige naturpark. Der er mange fine vandreruter i forskellige niveauer. Dog bør du være opmærksom på, at der i de fleste tilfælde er kuperet terræn.

Restauranter i Zagreb

I Zagreb er der et stort udbud af restauranter, restauranter i alle prisklasser. Du finder alt fra eksklusive oplevelser til gadekøkkener med lokal spise.

Kroaterne har generelt et stort udbud af lokale restauranter, som serverer lokale retter, baseret på lækre, friske råvarer.

Udover de lokale restauranter vil du se fastfood-restauranter, helt ligesom i resten af verden. Nogle af fastfood-stederne er kæderestauranter, mens de fleste af dem er lokale fastfood-restauranter.

Zagrebs gastronomi rammer de flestes smagsløg med det varierede udbud de besidder.

Læs mere i vores specifikke artikel om restauranterne i Zagreb >>

Eksklusive restauranter:

  • Zinfandel’s Restaurant
  • Dubravkin Put

Lokalt køkken:

  • Heritage Croatian Food
  • Pri Zvoncu

Mellemklasse spise:

  • Bestija
  • Le Bistro Esplanade

Frokost:

  • Basta Gourmet Bar
  • Vagabund

Billig spise:

  • Gyoza Sake Bar
  • Nokturno

Det kroatiske køkken

Det kroatiske køkken er bredt. På trods af landets størrelse er der et hav af retter og spiser, som kroaterne kreerer og spiser med velbehag. Mange af retterne er baseret på kød – så medmindre du er vegetar, bør du prøve en eller flere af retterne.

Kroaterne har forskellig spise fra region til region. Langs kysten er de i høj grad glad for diverse slags fisk og fiskeretter, som laves af deres lokale, friske råvarer.

I andre regioner, blandt andre Istrien, er kroaterne vilde med råvare såsom trøfler. Tilsvarende retter og råvarer kan du naturligvis også finde i Zagreb.

Hvad skal du lave i Zagreb?

Der er mange spændende ting at se, opleve og føle i Zagreb, så derfor kan det være svært at vælge, hvad du skal se, mens du er i byen. Hvis du har en eller to hele dage, når du formentligt ikke meget mere end byens centrum og de mest centrale seværdigheder.

Hvis du derimod har tre, fire eller fem hele dage, bør du ikke snyde dig selv for at se nogle af områdets smukkeste perler og natur. Her kan tidligere nævnte Medvednica i høj grad anbefales.

Læs mere i vores specifikke artikel om oplevelser i Zagreb >>

Denne introduktion til Zagreb er lavet i samarbejde med Benjamin Jørgensen fra DatingPilot, en side der hjælper kærligheden på vej. Læs også deres blog, og hvem ved, med deres tips er du måske snart på vej på kærestetur til Zagreb.