Restauranter i Zagreb

Byen med spændende kulinariske oplevelser inspireret af sine forfædre og de omkringliggende lande. Zagreb har lidt af hvert. Også når det kommer til spisesteder og restauranter.

Der er et stort og bredt udvalg af restauranter i Zagreb, ligegyldigt hvilke præferencer du har i forhold til din mad. Prøv nogle af de kroatiske retter, eller spis dig mæt i velkendte retter som steaks, pizza, sandwich, burger og meget, meget mere. Zagrebs restauranter kan behage selv den mest kræsne.

Det kan være svært at vælge, hvor du skal spise i byen, da du igennem hele byen vil opleve dufte og aromaer fra diverse restauranter i Zagreb. Her hjælper vi dig på vej, ved at guide dig igennem byens bedste og mest populære spisesteder.

Guiden til Restauranter i Zagreb er produceret i samarbejde med Laust Kehlet fra HurtigMums.
På hurtigmums.dk finder du inspiration og opskrifter til hverdagens måltider så du også kan spise godt selv når du ikke er i Zagreb.

Eksklusive restauranter:

Zinfandel’s Restaurant

Om restauranten: Denne restaurant er en af Zagrebs mest moderne restauranter med gourmetmad. Gæsterne af restauranten er i stor stil tilfredse med både maden, servicen, prisen og stemningen. Restauranten ligger i en højere prisklasse end de gennemsnitlige priser på restauranter i Zagreb.

Menukortet: Menuen er særligt moderne og bestående af kroatiske retter. Restauranten har et udbud af retter til vegetarer og veganere.

Prisleje: Ca. 250 kroner for en hovedret.

Åbningstider: 06:00-23:00 (søndag åbner restauranten 06.30)

Adresse: Mihanoviceva Ulica 1, 10000 Zagreb.

Dubravkin Put

Om restauranten: Blandt restauranter i Zagreb er denne blandt de mest populære i denne prisklasse. Lokalerne er smukke, og maden er god. Gæsterne er overordnet set tilfredse med alle relevante elementer.

Menukortet: Menuen er moderne og særligt inspireret af middelhavsområdet, Kroatien selv og Europa generelt.

Prisleje: Ca. 200 kroner for en hovedret

Åbningstider: 11:00-24:00 (søndag er der lukket)

Adresse: Dubravkin put 2, 10000 Zagreb.

Lokalt køkken:

Heritage Croatian Food

Om restauranten: I den lille, hyggelige restaurant i Zagreb er der lækker, lokal mad på kortet. Dette sted er blandt de mest populære og bedst vurderede, hvis man spørger gæsterne.

Menukortet: Menuen er frisk, kroatisk og vegetarvenlig. Maden serveres uformelt, men smagfuldt.

Prisleje: Prisen ligger mellem 15 og 100 kroner.

Åbningstider: 12:00-19:00

Adresse: Petrinjska 14, 10000 Zagreb.

Pri Zvoncu

Om restauranten: På dette sted får du med garanti en autentisk oplevelse. Dette sted er nemlig ikke ligesom andre restauranter i Zagreb. Oplevelsen er rustik og særpræget – men udelukkende på den positive måde.

Menukortet: Menuen består i høj grad af kød, stedet er nemlig præget af steakhouse-stemning og europæisk grillmad.

Prisleje: Prisniveauet er relativt lavt i forhold til portionerne.

Åbningstider: 11:00-23:00

Adresse: Vrbik XIII, 10000 Zagreb.

Mellemklasse spise:

Bestija

Om restauranten: På denne mellemklasserestaurant får du mad i høj kvalitet med øje på finessen. Maden bliver serveret med stil og med sans for detaljen. Hvis du er vegetar eller veganer skal du ikke holde dig tilbage med at besøge denne restaurant i Zagreb.

Menukortet: Menuen er i høj grad baseret på Middelhavs- og kroatiske retter. Grundlæggende er menukortet bygget på europæiske traditioner og råvarer.

Prisleje: Prisniveauet er middelhøjt.

Åbningstider: 12:00-23:00

Adresse: Masarykova 11, 10000 Zagreb.

Le Bistro Esplanade

Om restauranten: Denne restaurant bør du besøge, hvis du vil have en moderne bid mad, uden prisen bliver skyhøj. Bistroen er, som man kender dem fra Frankrig og det resterende Vesteuropa. Bistroen er da også direkte inspireret af Frankrig, når man tager et kig på menukortet.

Menukortet: Menukortet er i høj grad inspireret af grundeuropæiske retter. Her er alt fra friske forretter, til supper, til tatar, til steaks, til fine desserter. Her er altså alt hvad hjertet begærer.

Prisleje: Ca. 150-250 kr. for en hovedret

Adresse: Esplanade Zagreb Hotel, Mihanovicéva 1, 10000 Zagreb.

Frokost:

Basta Gourmet Bar

Om restauranten: Hvis du elsker italiensk mad ligeså højt som de fleste andre, så vil du elske dette sted. Hos Basta Gourmet Bar får du lækker mad og alt, hvad du behøver for en dejlig stemning og et dejligt måltid mad. Her vil du med fryd for øjet kunne oplade batterierne, så benene igen kan flytte dig rundt i Zagrebs gader.

Menukortet: Menuen består af alt godt indenfor tapas, calzone, foccacia, sandwich, salater og pizza. Der er mad for både store, små, vegetarer og kød-elskere. Dertil kommer et udvalg af lækre desserter.

Prisleje: Et helt måltid fås nemt for 35 til 75 kroner.

Åbningstider: 10:00-24:00

Adresse: Varsavska ul. 5, 10000 Zagreb.

Vagabund

Om restauranten: På denne hyggelige restaurant vil du blive budt velkommen med åbne arme. I hyggelige, ældre lokaler vil du få serveret en god bid mad i europæisk stil. Restauranten er centralt placeret i Zagreb, således at du nemt kan svinge indenom på din gåtur igennem byen.

Menukortet: Menuen står på alt fra pizzaer til et hav af kødretter. Mange af retterne er grillede og består af grøntsager, brød og kød. Hvis du ikke er til kød, fås vegetariske retter også.

Prisleje: For et hovedmåltid er prisen gennemsnitligt mellem 4o og 100 kroner.

Åbningstider: 07:00-23:00 (søndag åbner restauranten kl. 08)

Adresse: Vlaska ul. 90, 10000 Zagreb.

Billig spise:

Gyoza Sake Bar

Om restauranten: Hvis du trænger til et afbræk for europæisk mad, så bør du uden tvivl besøge dette sted. Med asiatisk mad er dette sted et frisk pust til de gamle, historiske gader i Zagreb. Denne restaurant skiller sig nemlig ud fra de resterende restauranter i Zagreb.

Menukortet: Menuen består af smagfulde retter fra det asiatiske køkken. Her findes både japansk mad samt gademad. Som glutenallergiker eller vegetar kan du roligt komme på denne restaurant.

Prisleje: Prisniveauet er lavt på dette spisested.

Åbningstider: 12:00-22:00

Adresse: Boskoviceva ul. 6, 10000 Zagreb.

Nokturno

Om restauranten: Hvis du søger en lækker, hyggelig restaurantoplevelse i Zagreb, så bør du besøge dette sted. Maden er til at betale sig fra, selvom den er appetitlig.

Menukortet: Menuen består af alt fra italienske retter til klassiske europæiske og kroatiske retter. Desuden kan du både spise din frokost, din brunch eller din aftensmad her. Du kan til lave priser købe alt fra burger, til kylling, til pizza, til lasagne, til pølser, til steak hos Nokturno.

Prisleje: Prisen på en hovedret er omkring 50 kroner.

Åbningstider: 08:00-24:00 (på fredage og lørdage åbner restauranten kl. 09)

Adresse: Skalinska 4, 10000 Zagreb.